Novosti

Još jedan uspješan Forum priveden kraju

Uspješno smo priveli kraju Hrvatski graditeljski Forum 2022, a sudeći prema diskusijama sudionika, teme obrađene na skupu bile su zanimljive i korisne.

Iskrene čestitke našim mladim kolegicama i kolegama koji su osvojili nagrade za najbolje diplomske radove i doktorske disertacije u području građevinarstva te dobitnicima posebnih priznanja za znanstvenu izvrsnost!

Sve one koji su željeli, a nisu bili u mogućnosti sudjelovati na skupu pozivam da besplatno preuzmu e- knjigu IZAZOVI U GRADITELJSTVU 6, koja sadrži sve radove prezentirane na Forumu, a dostupna je ovdje (PDF).

U ime Organizacijskog odbora Hrvatskog graditeljskog foruma, veliko hvala svim našim predavačima, sudionicima, pokroviteljima i sponzorima!

Vrijeme objave: 10:00 6. prosinac 2022.


Objavljen zbornik radova i konačni program skupa

Zbornik radova Hrvatskog graditeljskog foruma 2022 Izazovi u graditeljstvu 6 dostupan je na sljedećoj poveznici:

Također je objavljen konačni program skupa koji možete preuzeti ovdje:

Veselimo se skorom susretu!

Vrijeme objave: 10:25 1. prosinac 2022.


Otvorene prijave za najbolje radove

U sklopu Hrvatskog graditeljskog foruma 2022 i ove godine dodjeljuju se nagrade za najbolji diplomski i doktorski rad iz područja građevinarstva. Više o natječaju i obrasce za prijavu pronađite na sljedećim poveznicama

Vrijeme objave: 09:00 1. listopada 2022.

 

Poziv sudionicima

S osobitim zadovoljstvom pozivamo vas na znanstveno-stručni skup HRVATSKI GRADITELJSKI FORUM 2022 koji organizira Hrvatski savez građevinskih inženjera. Skup će se održati 2. prosinca 2022. na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu, Ilica 242 (Ulaz iz Domobranske ulice).

Forum je zamišljen kao prilika za okupljanje i javnu diskusiju bitnih dionika u sektoru graditeljstva kako bi se raspravljalo o problemima u graditeljstvu i mogućim rješenjima tih problema. Osim razmatranja problema svakako je važno ukazivati na poticajne i održive nove projekte i investicije. S ciljem promoviranja obrazovanja iz područja građevinarstva te ukazivanja na njegovu važnost u društvu, Hrvatski savez građevinski inženjera i u 2022. organizirat će svečanu dodjelu nagrada:

  • za najbolji diplomski rad kojim je stečen akademski stupanj magistar inženjer građevinarstva odnosno magistra inženjerka građevinarstva;
  • za najbolji doktorski rad kojim je stečen akademski stupanj doktora znanosti odnosno doktorice znanosti iz područja tehničkih znanosti, znanstveno polje građevinarstvo i temeljne tehničke znanosti

S obzirom da je Hrvatski savez građevinskih inženjera odlučio da se Hrvatski graditeljski forum održava svake druge godine, dodijelit će se dvije nagrade ovisno o razdoblju u kojem je stečen određeni akademski stupanj:

  • za razdoblje od 1. listopada 2020. do 30. rujna 2021.
  • za razdoblje od 1. listopada 2021. do 30. rujna 2022.

Dodjeljivanjem nagrade za najbolji diplomski rad je prilika da upoznamo najbolje mlade inženjere/inženjerke građevinarstva te njihove mentore. Veseli nas činjenica što su upravo nagrade HSGI-a za najbolji diplomski rad u proteklom periodu pomogle mladim kolegicama i kolegama u pronalaženju prvog radnog mjesta. Ovo nas potiče i obvezuje da se ova tradicija nastavi i dalje.

Dodjeljivanjem nagrade za najbolji doktorski rad želi se unaprijediti i ubrzati prijenos novih znanja, informacija, inovacija i tehnologija u sektor građevinarstva te potaknuti najuspješnije mlade istraživače na povezivanje s gospodarstvom. Jedino se na ovaj način može ubrzati primjena rezultata znanstvenih istraživanja te podići konkurentnost i prepoznatljivost hrvatskog građevinarstva. Ovo je prilika da se pojača suradnja između akademske zajednice i gospodarstva odnosno mladih istraživača i njihovih mentora s građevinskim tvrtkama.

Na ovogodišnjem skupu, Hrvatski savez građevinskih inženjera i časopis GRAĐEVINAR dodijeliti će i posebnu nagradu za znanstvenu izvrsnost, kao priznanje autorima za najbolji znanstveni članak objavljen tijekom 2018., 2019. i 2020. godine u časopisu GRAĐEVINAR. Radi se o znanstvenim radovima koji su najviše citirani u 2020. i 2021. godini i na taj način pomogli u podizanju faktora utjecaja časopisa.

Radujemo se susretu s Vama i s veseljem očekujemo Vaš dolazak na HRVATSKI GRADITELJSKI FORUM 2022 za koji je pripremljen veliki broj zanimljivih predavanja i događanja. FORUM je prava prilika da se ukaže na značaj graditeljstva za razvoj hrvatskog gospodarstva, da se pokažu zanimljiva inženjerska rješenja kao i projekti za poticanje investicija ali i razvoj te unaprjeđenje graditeljstva u Hrvatskoj.

potpis
Prof.dr.sc. Stjepan Lakušić
voditelj stručno-znanstvenog skupa
zig potpis
Mirna Amadori
Predsjednica HSGI-a