Novosti

Objavljena knjiga

Izazovi u graditeljstvu 4Dragi sudionici,

Na sljedećem linku možete preuzeti knjigu sa skupa Hrvatski graditeljski forum 2017 pod nazivom:
IZAZOVI U GRADITELJSTVU 4 (PDF)

Vrijeme objave: 09:00 01. prosinca 2017.

 

Objavljen program skupa

Dragi sudionici,

Na sljedećem linku možete preuzeti program skupa Hrvatski graditeljski forum 2017: PROGRAM SKUPA (PDF)

Osim detaljnog rasporeda dan je i prijedlog ostalih zanimljivih događanja u Zagrebu za vrijeme trajanja Foruma.

Vrijeme objave: 13:11 17. studenog 2017.

 

Poziv sudionicima

S osobitim zadovoljstvom pozivamo vas na znanstveno-stručni skup HRVATSKI GRADITELJSKI FORUM 2017 koji organizira Hrvatski savez građevinskih inženjera. Skup će se održati 30. studenog - 1. prosinca 2017. u Zagrebu

Nakon uspješnih skupova održanih 2013., 2014. i 2015. godine, Hrvatski savez građevinskih inženjera odlučio je da se FORUM održava na dvogodišnjoj bazi.

Forum je zamišljen kao prilika za okupljanje i javnu diskusiju bitnih dionika u sektoru graditeljstva kako bi se raspravljalo o problemima u graditeljstvu i mogućim rješenjima tih problema. Osim razmatranja problema svakako je važno ukazivati na poticajne i održive nove projekte i investicije. Upravo zbog nedostatka investicija, građevinska operativa u Hrvatskoj je u vrlo lošem položaju i svakim danom sve više ostaje bez kvalitetnih referencija.

S ciljem promoviranja obrazovanja iz područja građevinarstva te ukazivanja na njegovu važnost u društvu, Hrvatski savez građevinski inženjera i u 2017. organizirat će svečanu dodjelu nagrada:

  • za najbolji diplomski rad kojim je stečen akademski stupanj magistar inženjer građevinarstva odnosno magistra inženjerka građevinarstva;
  • za najbolji doktorski rad kojim je stečen akademski stupanj doktora znanosti odnosno doktorice znanosti iz područja tehničkih znanosti, znanstveno polje građevinarstvo.

S obzirom da je 2015. godine odlučeno da će se skup HRVATSKI GRADITELJSKI FORUM održavati svake druge (neparne) godine, dodijelit će se dvije nagrade ovisno o razdoblju u kojem je stečen određeni akademski stupanj:

  • za razdoblje od 1. listopada 2015. do 30. rujna 2016.
  • za razdoblje od 1. listopada 2016. do 30. rujna 2017.

Dodjeljivanjem nagrade za najbolji diplomski rad je prilika da upoznamo najbolje mlade inženjere/inženjerke građevinarstva te njihove mentore. Veseli nas činjenica što su upravo nagrade HSGI-a za najbolji diplomski rad u proteklom periodu pomogle mladim kolegicama i kolegama u pronalaženju prvog radnog mjesta. Ovo nas potiče da se ova tradicija nastavi i dalje.

Dodjeljivanjem nagrade za najbolji doktorski rad želi se unaprijediti i ubrzati prijenos novih znanja, informacija, inovacija i tehnologija u sektor građevinarstva te potaknuti najuspješnije mlade istraživače na povezivanje s gospodarstvom. Jedino se na ovaj način može ubrzati primjena rezultata znanstvenih istraživanja te podići konkurentnost i prepoznatljivost hrvatskog građevinarstva. Ovo je prilika da se pojača suradnja između akademske zajednice i gospodarstva odnosno mladih istraživača i njihovih mentora s građevinskim tvrtkama.

Na ovogodišnjem skupu, Hrvatski savez građevinskih inženjera i časopis GRAĐEVINAR dodijeliti će posebnu nagradu za znanstvenu izvrsnost, kao priznanje autorima za najbolji znanstveni članak objavljen tijekom 2014. i 2015. godine u časopisu GRAĐEVINAR. Radi se o znanstvenim radovima koji su najviše citirani u 2016. godini i na taj način pomogli u podizanju faktora utjecaja časopisa za 2016. godinu, a koji je službeno objavljen u lipnju 2017. godine i iznosi 0.323

Radujemo se susretu s Vama i s veseljem očekujemo Vaš dolazak na HRVATSKI GRADITELJSKI FORUM 2017 za koji je pripremljen veliki broj zanimljivih predavanja i događanja. FORUM je prava prilika da se ukaže na značaj graditeljstva za razvoj hrvatskog gospodarstva, da se pokažu zanimljiva inženjerska rješenja kao i projekti za poticanje investicija ali i razvoj te unaprjeđenje graditeljstva u Hrvatskoj.

potpis
Prof.dr.sc. Stjepan Lakušić
voditelj stručno-znanstvenog skupa
zig potpis
Mirna Amadori
Predsjednica HSGI-a


Organizator Pokrovitelji Medijski pokrovitelj
HGF 2013 HGF 2014 HGF 2015 HGF 2017 HGF 2017