Poziv sudionicima

S osobitim zadovoljstvom pozivamo vas na znanstveno-stručni skup HRVATSKI GRADITELJSKI FORUM 2014. koji organizira Hrvatski savez građevinskih inženjera. Skup će se održati 18. i 19. studenoga 2014. u hotelu Westin***** u Zagrebu.

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg skupa na kojem je sudjelovalo oko 250 sudionika, Hrvatski savez građevinskih inženjera odlučio je da se i ove godine organizira FORUM na kojem bi se razmotrili problemi u sektoru graditeljstva te ukazalo na poticajne i održive nove projekte i investicije. Upravo je zbog nedostatka investicija, građevinska operativa u Hrvatskoj je u vrlo lošem položaju i svakim danom sve više ostaje bez kvalitetnih referencija. Forum je zamišljen kao prilika za okupljanje i javnu diskusiju bitnih dionika kako bi se raspravljalo o problemima u graditeljstvu i mogućnostima njihova rješavanja.

S ciljem promoviranja obrazovanja iz područja građevinarstva te ukazivanja na njegovu važnost u društvu, Hrvatski savez građevinski inženjera i u 2014. organizirat će se svečanu dodjelu nagrada:

  • za najbolji diplomski rad kojim je stečen akademski stupanj magistar inženjer građevinarstva odnosno magistra inženjerka građevinarstva;
  • za najbolji doktorski rad kojim je stečen akademski stupanj doktora znanosti iz područja tehničkih znanosti, znanstveno polje građevinarstvo.

Dodjeljivanjem nagrade za najbolji diplomski rad je prilika da upoznamo najbolje mlade inženjere/ inženjerke građevinarstva te njihove mentore. Dodjeljivanjem nagrade za najbolji doktorski rad želi se unaprijediti i ubrzati prijenos novih znanja, informacija, inovacija i tehnologija u sektor građevinarstva te potaknuti najuspješnije mlade istraživače na povezivanje s gospodarstvom. Jedino se na ovaj način može ubrzati primjena rezultata znanstvenih istraživanja te podići konkurentnost i prepoznatljivost hrvatskog građevinarstva. Ovo je prilika da se pojača suradnja između akademske zajednice i gospodarstva odnosno mladih istraživača i njihovih mentora s građevinskim tvrtkama.

Od ove godine, Hrvatski savez građevinskih inženjera i časopis GRAĐEVINAR dodijeliti će i posebnu nagradu za znanstvenu izvrsnost, kao priznanje autorima za najbolji znanstveni članak objavljen tijekom 2011. i 2012. godine u časopisu GRAĐEVINAR. Radi se o znanstvenim radovima koji su najviše pomogli u podizanju faktora utjecaja časopisa za 2013. godinu, a koji je službeno objavljen krajem srpnja 2014.

Radujemo se susretu s Vama i s veseljem očekujemo Vaš dolazak na HRVATSKI GRADITELJSKI FORUM 2014. za koji je pripremljen veliki broj zanimljivih predavanja. FORUM je prava prilika da se ukaže na značaj graditeljstva za razvoj hrvatskog gospodarstva, da se pokažu zanimljiva inženjerska rješenja kao i projekti za poticanje investicija ali i razvoj te unaprjeđenje graditeljstva u Hrvatskoj.

potpis
Prof.dr.sc. Stjepan Lakušić
voditelj stručno-znanstvenog skupa
zig potpis
Dragan Blažević
Predsjednik HSGI-a


Organizator Pokrovitelji Medijski pokrovitelj HGF 2013 Video